Галерия

Козирки, тенти от неръждаема
стомана и стъкло (триплекс)

  Конструкции от неръждаема стомана и стъкло

Тенти и козирки

Тенти и козирки

Модерната архитектура включва много светлина, прозрачни елементи и стъкло. Стъклото е магия. То е материал със собствен характер и може да изразява различни настроения в зависимост от околната светлина. Способностите му да пропуска светлина, устойчивостта на корозия, лесната експлоатация и широката типологическа палитра са уникални.


Стъклото и металът са един от най – популярните материали в модерната архитектура. Изграждането на съвременните сгради е немислимо без тях. Комбинацията между неръждаема стомана и стъкло позволява да се създадат уникални архитектурни детайли, съчетаващи съвършенството на метала с изчистените проблясъци на стъклото.


Фирма КОМПАС – КП ООД има богат опит в прилагането на тези съвременни материали за изработка на елементи от екстериора и интериора като:

Стъклени козирки


Изработват се на базата на носеща конструкция най-често от неръждаема стомана и покриване с триплекс.


Триплексът е изработен от няколко пласта стъкло, съединени помежду си с високоякостен филм. Основните предимства на подобна конструкция са:


  • Високи якостни показатели, особено ако единият слой на триплекса е от закалено стъкло
  • Междинният слой задържа пластовете стъкло свързани, дори след начупването им и предпазва от наранявания
  • Слепващият високоякостен филм предпазва от ултравиолетови излъчвания, спирайки 99% от преминаващата ултравиолетова светлина
  • Шумоизолацията е изключително висока – поради особената си конструкция, триплекса практически не резонира

Предлагаме различни варианти на изработка на носещата метална конструкция и закрепването на триплекса върху нея.


Елегантно и новаторско решение, придаващо изящна и респектираща визия на сградата е използването на системата "Spider Glass". Връзките между метал и стъкло се реализират точково посредством прилагане на неръждаеми захващащи елементи. Еластичната връзка между главата и тялото на носачите на стъклото, осигурява висока степен на защита от атмосферни влияния.


Козирка от неръждаема стомана и триплекс Козирка от неръждаема стомана и триплекс Козирка от неръждаема стомана и триплекс Козирка от неръждаема стомана и триплекс